Sposób przygotowania:
Serek wiejski z jajkami na miękko
Otworzyć serek wiejski, wymieszać widelcem aby miał odpowiednią konsystencję i przełożyć do salaterki. Doprawić do smaku pieprzem, wędzoną mieloną papryką, suszonym czosnkiem niedźwiedzim oraz odrobiną soli morskiej.
W międzyczasie ugotować jajka na miękko i zaraz po wyjęciu z wrzątku przełożyć do zimnej wody, aby przerwać proces gotowania.
Po chwili studzenia obrać jajka i dodać do twarożku rozcinając, aby płynne żółtko się wylało. Rozgnieść widelcem i ew. doprawić do smaku.
Podawać z ulubionym pieczywem.
W międzyczasie ugotować jajka na miękko i zaraz po wyjęciu z wrzątku przełożyć do zimnej wody, aby przerwać proces gotowania.
Po chwili studzenia obrać jajka i dodać do twarożku rozcinając, aby płynne żółtko się wylało. Rozgnieść widelcem i ew. doprawić do smaku.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Justi2401