Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami pod sojową pierzynką
1. Mięso kroimy w kostkę. Marynujemy z przyprawie do kurczaka wymieszanej z odrobiną oleju.
2. Układamy je na dnie naczynia do zapiekania.
3. Pomiędzy kawałkami mięsa wkładamy różyczki brokuła i równomiernie rozsypujemy marchewkę z groszkiem ( ja użyłam mrożonych warzyw).
4. Soję, parmezan, jogurt, czosnek i pokrojony seler naciowy wkładamy do malaksera. Miksujemy. Doprawiamy pozostałymi przyprawami.
5. Na koniec dodajemy ewentualnie sól i sok z cytryny do smaku.
6. Powstałą masa zalewamy mięso z warzywami.
7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ºC i pieczemy 30-40 minut.
8. Gotowe danie możemy posypać czarnym sezamem, natką pietruszki lub innymi dodatkami.
2. Układamy je na dnie naczynia do zapiekania.
3. Pomiędzy kawałkami mięsa wkładamy różyczki brokuła i równomiernie rozsypujemy marchewkę z groszkiem ( ja użyłam mrożonych warzyw).
4. Soję, parmezan, jogurt, czosnek i pokrojony seler naciowy wkładamy do malaksera. Miksujemy. Doprawiamy pozostałymi przyprawami.
5. Na koniec dodajemy ewentualnie sól i sok z cytryny do smaku.
6. Powstałą masa zalewamy mięso z warzywami.
7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 ºC i pieczemy 30-40 minut.
8. Gotowe danie możemy posypać czarnym sezamem, natką pietruszki lub innymi dodatkami.
SylaUla
sammakko
Dziękuję :)