Sposób przygotowania:
Klasyczny omlet francuski
Sposób wykonania;
Jajko, mąka, mleko i cukier rozbełtać (jest to omlet na słodko ) dokładnie trzepaczką, aż powstanie jednolita pulchna masa. Następnie ciasto wylać na rozgrzane masło.
Spód omletu ma być zrumieniony, a góra lekko ścięta. Po upieczeniu nałożyć obrany ze skórki i podsmażony na łyżce masła pomidor, omlet zwiną na pół.
Jajko, mąka, mleko i cukier rozbełtać (jest to omlet na słodko ) dokładnie trzepaczką, aż powstanie jednolita pulchna masa. Następnie ciasto wylać na rozgrzane masło.
Spód omletu ma być zrumieniony, a góra lekko ścięta. Po upieczeniu nałożyć obrany ze skórki i podsmażony na łyżce masła pomidor, omlet zwiną na pół.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi.;)