Sposób przygotowania:
Serniczek z żurawiną
Galaretkę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody. Ubijamy śmietankę.Tężejącą galaretkę mieszamy ze schłodzonym twarożkiem. Dodajemy śmietankę -mieszamy delikatnie. Dodajemy żurawinę część zostawiając do dekoracji. Foremki wysypujemy kokosem, nakładamy mase serową. Wstawiamy w w chłodne miejsce na kilka godzin. Foremki ogrzewamy przez chwilę, wyjmujemy serniczki.Dekorujemy je żurawiną i gałązkami mięty.
marietta
edytaha
jaNina
Tak, bo wysypujemy tylko dolną część, by po wyjęciu z foremek na górze był wianuszek, no i łatwiej wyjąć z nich serniczki.
edytaha
Pytałam, bo w składnikach podałaś dwa razy po dwie łyżki. Tak myślałam, że wpisałaś niechcący :)
jaNina
Ups! Dzięki za czujność! :)))
jaNina
Już poprawione :)
edytaha
jaNina
Fajnie :) sadzę,że będzie Ci smakował.
Jest bardzo szybki w przygotowaniu. od pewnego czasu boję się uzywac jajek do deserów na zimno (bez zaparzenia), dlatego stosuję bita śmietanę by nadać puszystości.
Natala1210