Tomeczek83

Tomeczek83

Kucharz
[Przepisów: 8]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki...łatwy.....i przyjemny :)

Sernik na zimno

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • galaretka owocowa
  • serek homogenizowany

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Galaretkę przygotowujemy w 1,75 szkl. wody.
Jak galaretka ostygnie, to połączyć ją z serkiem homogenizowanym. Oczywiście wykorzystująć do tego mikser i jego wysokie obroty.
Masę przelać do wybranego naczynia (radzę nie korzystać z blaszki) i wstawić do lodówki. Jak masa stężeje, to można w ten sam sposób przygotować kolejną warstwę w innym kolorze (stosujemy inną galaretkę).
Na spód naczynia można wyłozyć np. herbatniki. A wierzch przyozdobić owocami....perełkami....startą czekoladą. Według własnych upodobań i fantazji.

Ja osobiście masę wlewam do naczynia żaroodpornego, bo innego nie mam. Spotkać też można plastikowe pojemniki w takim samym kształcie jak blaszki do ciasta. Doskonale się sprawdzają przy tego rodzaju deserach.