marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sernik na zimno z jagodami.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jagody przelać na sitku bieżącą wodą,a serki zmieszać z ubitą śmietaną i cukrem.Tortownicę natrzeć tłuszczem,dać herbatniki,masę i jagody.

Sernik na zimno z jagodami.

Składniki:

Sernik na zimno z jagodami.

 

  • 2 opakowania serka mascarpone,
  • 1 koszyczek mały jagód czarnych,
  • 150 g.śmietany kremówki,
  • żel-fix do śmietany,
  • 100 g.cukru,
  • 2 opakowania herbatników "Be-Be"lub biszkopty,
  • tłuszcz do tortownicy.

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z jagodami.
Jagody delikatnie opłukać w chłodnej wodzie,a herbatniki wypakować i połamać jak są duże(nie tyczy się biszkoptów okrąg-
-łych).Tortownicę natrzeć tłuszczem roślinnym i wyłożyć połamane
herbatniki na spód.Wyłożyć masę serową z pudełek do miski,a
śmietanę kremówkę ubić osobno z śmietan-fixem,dodając stopnio-
-wo cukier i ubijać,aż zesztywnieje oraz połączyć z serkami,rozło-
-żyć na kruchym spodzie z herbatników masę.Na wierzch wysypać jagodami po całej powierzchni i wstawić do lodówki na godzinę.Po
wyjęciu delikatnie ukroić i podawać.