Sposób przygotowania:
Sernikowa zebra
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarować masłem lub margaryną i dno wyłożyć biszkoptami ( u mnie z ceramicznym dnem i silikonową obręczą ). Jajka wymieszać z cukrem pudrem, dodać budyń i przyprawę i wymieszać.
Następnie dodać ser i wymieszać. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać barwnik, wymieszać. Masy serowe wylewać porcjami na biszkopty ( na środek ) na przemian aż do wyczerpania mas.
Sernik piec 45 minut w 175 stopniach ( na dnie piekarnika należy umieścić naczynie z wodą ). Następnie ubić pianę z białek z cukrem pudrem, zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Szybko wyjąć sernik z piekarnika, wyłożyć ubitą pianę i ponownie wstawić formę do piekarnika.
Piec jeszcze 15 minut po czym wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i wystudzić sernik. Potem zdjąć obręcz formy i schłodzić sernik w lodówce.
Następnie dodać ser i wymieszać. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać barwnik, wymieszać. Masy serowe wylewać porcjami na biszkopty ( na środek ) na przemian aż do wyczerpania mas.
Sernik piec 45 minut w 175 stopniach ( na dnie piekarnika należy umieścić naczynie z wodą ). Następnie ubić pianę z białek z cukrem pudrem, zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Szybko wyjąć sernik z piekarnika, wyłożyć ubitą pianę i ponownie wstawić formę do piekarnika.
Piec jeszcze 15 minut po czym wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i wystudzić sernik. Potem zdjąć obręcz formy i schłodzić sernik w lodówce.