Sposób przygotowania:
Waniliowy sernik z kaszą gryczaną
Kaszę gotujemy na wodzie do miękkości. Studzimy. Wystudzoną kaszę i twaróg umieszczamy w pojemniku blendera i miksujemy dość dokładnie.
Margarynę z cukrem ucieramy, następnie dodajemy po 1 żółtku. Do masy stopniowo dodajemy twaróg z kaszą, budyń, proszek do pieczenia i ziarenka z wanilii. Białka jajek ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą sernikową.
Przelewamy do keksówki, pieczemy 40-45 minut w 170 stopniach. Studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Margarynę z cukrem ucieramy, następnie dodajemy po 1 żółtku. Do masy stopniowo dodajemy twaróg z kaszą, budyń, proszek do pieczenia i ziarenka z wanilii. Białka jajek ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą sernikową.
Przelewamy do keksówki, pieczemy 40-45 minut w 170 stopniach. Studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.