Sposób przygotowania:
Babka Wielkanocna
1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy.
2. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy obie mąki , proszek do pieczenia oraz masło lub margarynę, dokładnie miksujemy.
3. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia babki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
4. Pieczemy około 45 - 50 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona. Studzimy i wyjmujemy z formy.
5. Babkę oprószamy cukrem pudrem, kroimy i podajemy.
2. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę, następnie dodajemy obie mąki , proszek do pieczenia oraz masło lub margarynę, dokładnie miksujemy.
3. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia babki posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
4. Pieczemy około 45 - 50 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczona. Studzimy i wyjmujemy z formy.
5. Babkę oprószamy cukrem pudrem, kroimy i podajemy.