zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Sernik czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Podwójnie czekoladowy sernik zebra, na chrupiącym spodzie z maślanych herbatników. Raj dla podniebienia.

Sernik czekoladowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik czekoladowy

 

  • na spód 35 dag herbatników maślanych
  • 10 dag masła
  • 4 łyżki mielonych migdałów

 

 

Sposób przygotowania:

Sernik czekoladowy
Ciasteczka rozdrabniam w malakserze z masłem i migdałami. Dno tortownicy wykładam papierem i wylepiam masą ciasteczkową.

Ser przekładam do miski, miksuję dokładnie z jajkami i cukrem. 200 ml kremówki mieszam ze śmietaną 18% i dodaję do masy serowej , nadal miksując. Jak się wszystko pięknie połączy, masę dzielę na dwie części. Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej , każdą osobno z 50 ml kremówki. Gorzką czekoladę dodaje do jednej części sera,białą do drugiej, mieszam dokładnie mikserem .

Na spód wykładam po dwie-trzy łyżki masy białej i gorzkiej na przemian, aż do skończenia składników. Wkładam do nagrzanego piekarnika , piekę ponad godzinę w 190 st C
Sernik czekoladowy
Ciasteczka rozdrabniam w malakserze z masłem i migdałami
Sernik czekoladowy
Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej , każdą osobno z 50 ml kremówki
Sernik czekoladowy
Gorzką czekoladę dodaje do jednej części sera,białą do drugiej, mieszam dokładnie mikserem .
Sernik czekoladowy
Na spód wykładam po dwie-trzy łyżki masy białej i gorzkiej na przemian, aż do skończenia składników