Sposób przygotowania:
Sernik czekoladowy
Ciasteczka rozdrabniam w malakserze z masłem i migdałami. Dno tortownicy wykładam papierem i wylepiam masą ciasteczkową.
Ser przekładam do miski, miksuję dokładnie z jajkami i cukrem. 200 ml kremówki mieszam ze śmietaną 18% i dodaję do masy serowej , nadal miksując. Jak się wszystko pięknie połączy, masę dzielę na dwie części. Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej , każdą osobno z 50 ml kremówki. Gorzką czekoladę dodaje do jednej części sera,białą do drugiej, mieszam dokładnie mikserem .
Na spód wykładam po dwie-trzy łyżki masy białej i gorzkiej na przemian, aż do skończenia składników. Wkładam do nagrzanego piekarnika , piekę ponad godzinę w 190 st C
Ser przekładam do miski, miksuję dokładnie z jajkami i cukrem. 200 ml kremówki mieszam ze śmietaną 18% i dodaję do masy serowej , nadal miksując. Jak się wszystko pięknie połączy, masę dzielę na dwie części. Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej , każdą osobno z 50 ml kremówki. Gorzką czekoladę dodaje do jednej części sera,białą do drugiej, mieszam dokładnie mikserem .
Na spód wykładam po dwie-trzy łyżki masy białej i gorzkiej na przemian, aż do skończenia składników. Wkładam do nagrzanego piekarnika , piekę ponad godzinę w 190 st C
anemon
zbysiowa
Dziękuję ;)