Sposób przygotowania:
Domowe ciasto rafaello
Najlepiej zacząć od gotowania budyniu-używamy 1.5 litra mleka, a nie 2 litry wtedy budyń będzie bardziej gęsty. Gotujemy na małym ogniu, aż zgęstnieje. Czekamy do wystygnięcia.
Do wysokiego naczynia dajemy masło i cukier miksujemy, a następnie do masła dodajemy budyń powoli wsypujemy połowę opakowania kokosu dalej miksując.
Na koniec dodajemy połowę opakowania migdałów i już nie miksujemy tylko ostrożnie mieszamy, bo migdały nam się połamią.
Blache wykładamy folia aluminiowa bądż folia spożywczą.
Na dno blachy dajemy pierwsza warstwę herbatników, a na nią masę budyniową ok 1 cm, znowu herbatniki i masę, i znowu kolejną z zarazem ostatnią warstwę herbatników i masę.
Na koniec posypujemy migdałami i kokosem, wkładamy na 12 godz do lodówki.
Do wysokiego naczynia dajemy masło i cukier miksujemy, a następnie do masła dodajemy budyń powoli wsypujemy połowę opakowania kokosu dalej miksując.
Na koniec dodajemy połowę opakowania migdałów i już nie miksujemy tylko ostrożnie mieszamy, bo migdały nam się połamią.
Blache wykładamy folia aluminiowa bądż folia spożywczą.
Na dno blachy dajemy pierwsza warstwę herbatników, a na nią masę budyniową ok 1 cm, znowu herbatniki i masę, i znowu kolejną z zarazem ostatnią warstwę herbatników i masę.
Na koniec posypujemy migdałami i kokosem, wkładamy na 12 godz do lodówki.
misia5
wiola11
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2