aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Serowe paluchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszna,szybka przekąska...

Serowe paluchy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Serowe paluchy

 

  • 1 ciasto francuskie
  • 100 g żółtego sera

Sposób przygotowania:

Serowe paluchy
Z ciast francuskiego wycinamy prostokąty ok. 2cm x 12 cm. W środek wkładamy o podobnych wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce. Układamy paluchy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy je ok. 15 minut. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe.
Serowe paluchy
pyszne paluchy serowe.......................

Tagi:

sery ciasto ser