wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Serowe racuszki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Świetny sposób na wykorzystanie wiejskiego serka. Racuszki są puszyste, delikatne, rozpływają się w ustach. Moje chłopaki je uwielbiają.

Serowe racuszki

Składniki:

Serowe racuszki

 

  • 2 serki wiejskie, opakowania po 200 g;
  • 2 jajka;
  • 4 łyżki mąki;
  • 1 łyżka cynamonu mielonego;
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia;
  • 0,5 szklanki cukru;
  • olej do smażenia;

 

Sposób przygotowania:

Serowe racuszki
Serek wiejski przelozyc do sporej miski. Dodac 2 jajka, make i proszek do pieczenia oraz cukier. Dodajemy cynamon oraz aromat waniliowy. Wszystkie skladniki razem mieszamy. Jesli uwazamy, ze masa jest zbyt rzadka dodajemy troszke wiecej maki. Wykladamy lyzka na patelnie, formujemy nieduze racuszki, smazymy na zloty kolor z obydwu stron. Po zdjeciu z patelni wykladamy na recznik papierowy zeby odsaczyc z nadmiaru oleju. Podajemy z cukrem pudrem, swiezymi owocami, bita smietana lub smakowymi sosami. PYCHOTKA!

Tagi:

jajko jajka