alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Serowo-migdałowe kuleczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serowo-migdałowe kuleczki, serowo-migdałowe kuleczki

Serowo-migdałowe kuleczki

Składniki:

Serowo-migdałowe kuleczki

 

  • 20 dag sera twarogowego
  • 15 dag gorzkiej czekolady
  • pół szklanki płatków migdałowych
  • 1 łyżka likieru migdałowego
  • 50 ml miodu
  • 20 dag czekolady mlecznej

Sposób przygotowania:

Serowo-migdałowe kuleczki
Zmiksować miód z serem. Mleczną czekoladę bardzo drobno pokruszyć. Wymieszać z masą. Wlać likier i płatki migdałowe, zmiksować. Przygotowaną masę włożyć do lodówki na 5 godzin. Połamać gorzką czekoladę i stopić w kąpieli wodnej. Z masy formować kulki, które obtaczać w czekoladzie. Pozostawić do zastygnięcia.