basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

skórka pomarańczowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Skórka pomarańczowa do ciast,deserów

skórka pomarańczowa

Składniki:

skórka pomarańczowa

 

  • 1 kg skórek z pomarańczy
  • 1 1/3 kg cukru
  • 3/4 litra wody

Sposób przygotowania:

skórka pomarańczowa
Skórkę moczyć przez 2-3 dni,zmieniając kilkakrotnie wodę.Obgotować,odcedzić,zalać wodą i gotować aż zmiękną,osączyć i ostudzić,pokroić w kosteczę.Z wody i 70 dag cukru zrobić syrop,ciepłym zalać skórki,zostawić na noc.Następnie syrop odcedzić,dodać resztę cukru,zagotować,włożyć skórki i gotować powoli do przeźroczystości.