Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Skrzydełka grillowane w tymianku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne skrzydełka, zamarynowane w przyprawach i tymianku, idealnie pasują i na grilla i można je upiec w piekarniku.

Skrzydełka grillowane w tymianku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Skrzydełka grillowane w tymianku

 

Sposób przygotowania:

Skrzydełka grillowane w tymianku
Skrzydełka umyć i osuszyć. Oliwę wymieszać z kucharkiem, pieprzem, tymiankiem, ostrą papryką mielona, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz gałką muszkatołową. Skrzydełka obtoczyć w przyrządzonej marynacie. Przełożyć do miseczki. Wstawić na conajmniej 3 godziny do lodówki. Po tym czasie ułożyć na ruszcie grilla. Co jakiś czas przewrócić na drugą stronę. Od czasu do czasu polewać pozostałą marynatą. Po upieczeniu podawać.
Skrzydełka grillowane w tymianku
Z oliwy i przypraw przygotować marynatę.
Skrzydełka grillowane w tymianku
Skrzydełka obtoczyć w przygotowanej marynacie.
Skrzydełka grillowane w tymianku
Skrzydełka pozostawić w lodówce przez 3 godziny.
Skrzydełka grillowane w tymianku
Upiec na mocno rozgrzanym ruszcie grilla.