Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Śledź z jabłkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Śledź z jabłkiem, cebulką i koperkiem w jogurtowo- majonezowym sosie

Śledź z jabłkiem i koperkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledź z jabłkiem i koperkiem

 

  • 300g filetów śledziowych
  • cebula
  • jabłko
  • 150g gęstego jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

Śledź z jabłkiem i koperkiem
Śledzia po wypłukaniu w wodzie, kroimy na kawałki.
Do śledzia dodajemy obraną, umytą i drobno posiekaną cebulę, i umyte, obrane jabłko starte na grubej buraczanej tarce.
Z majonezu, jogurtu, umytego, posiekanego koperki i pieprzu robimy sos. Zalewamy nim śledzia z cebulką i jabłkiem i podajemy po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników.
Śledź z jabłkiem i koperkiem
Śledzia kroimy na kawałki mniej więcej takie wielkości
Śledź z jabłkiem i koperkiem
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy