migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Śledzie w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne śledziki w aromatycznym sosie z musztardy, majonezu i jogurtu. Ziarenka fransuskiej musztardy przyjemnie chrupią.

Śledzie w sosie musztardowym

Składniki:

Śledzie w sosie musztardowym

 

  • 500 g płatów śledziowych solonych
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu
  • 1 cebula czerwona
  • do smaku pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Śledzie w sosie musztardowym
Płaty śledziowe dobrze wymoczyć aby pozbyć sie słonego smaku. Następnie płaty pokroić na małe kawałki. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przygotować sos. Wymieszać musztardę sarepska i francuska z majonezem i jogurtem. Do smaku doprawić do smaku pieprzem. Do sosu musztardowego dodać pokrojone śledzie oraz cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.