katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Śledzie wśmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny śledzik w śmietanie.

Śledzie wśmietanie

Składniki:

Śledzie wśmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Śledzie wśmietanie
Śledzie wymoczyć, pokroić na mniejsze kawałki. Skropić octem, oprószyć pieprzem. Odstawić. Ogórki pokroić w paski, albo zetrzeć na dużych oczkach tarki. Odcisnąć z nadmiaru soku, albo osączyć na sicie. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki i cebulę wymieszać ze śmietaną, można doprawić do smaku. Dodać do śmietany śledzie, wymieszać. Wyłożyć do miseczek. Można odstawić na 2-3 godziny.