Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Śledziki Tereski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne i proste śledziki na walentynki!

Śledziki Tereski

Składniki:

Śledziki Tereski

 

  • 1 kg płatów małosolnych
  • 3 cebule
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 3 łyżki octu
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy

Sposób przygotowania:

Śledziki Tereski
Płaty małosolne pokrój w prostokąty. Cebule pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Następnie dodać do niej cukier, ocet, listek laurowy, koncentrat pomidorowy - całość dusić jeszcze przez kilka minut. Zdiąć z ognia. Wystudzić! Śledziki wkładamy warstwami przekładając sosem. Gotowe!