Sposób przygotowania:
Śledziowe Babeczki
Filety moczymy w zimnej wodzie i osuszamy. Jajka myjemy ,gotujemy na twardo-studzimy i obieramy.Następnie płuczemy je pod bieżącą wodą.Cebule obieramy a szczypiorek płuczemy.Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę a szczypior siekamy. Przekładamy do miski dodajemy pieprz,oliwę i mieszamy.Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę żeby składniki sie przegryzły i gotowe.Do zrobienia babeczek użyła małych filiżanek o wymiarach 6cm x 6cm,ale równiez mozna podać w miseczce dekorując wg.własnego gustu... Z tej porcji wychodzi 8 babeczek.
anemon
evita0007
A dziękuję.Korzystaj z pomysłu i na pewno będzie Ci smakowało :)
Tit
evita0007
Tit to wymyśliłam na szybko i wyszło na prawde wspaniałe. Dziękuję :-)
darmiona
Natala1210
Smakowita
evita0007
gusia1000