Sposób przygotowania:
Sliwki i Jagody w Ciesie Francuskim
Na poczatek rozdzielamy ciasto na dwie czesci po 500G Nastepnie do formy 25x15cm wkladamy pamier do pieczenia i ukladamy ciasto musi zawijac sie do gory minimalnie na 3/4 wtsokosci sliwki. Kolejnym krokiem jest skroplenie ciasta aromatem i wysypanie jagod poczym ukladamy polowki sliwek (bez pestek) rownomiernie po calym ciescie, poczym zaelawym calosc mlecznym shakem (tak aby niewyplynelo poza ciasto, przykrywamy kolejnym kawalkiem ciasta dociskamy miedzy sliwkami i na krawedziach , nacinamy lekko ciasto (ciagniemy dlogie linnie miedzy sliwakmi po dlugosci i szerokosci) polewamy znow naszym aromatem i wkladamy do pieca na okolo 60 minut w temperaturze 190-200 stopni celciusza.Nasz gotowy deser serwujemy na cieplo z lodami lub kandyzowanymi owocami.