Lucas

Lucas

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Sliwki i Jagody w Ciesie Francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zanim zaczniemy pec nasz deser upewnij sie ze piec masz rozgrzany do okolo 200 stopni , owoce sa umyte i w skurce

Sliwki i Jagody w Ciesie Francuskim

Składniki:

Sliwki i Jagody w Ciesie Francuskim

 

  • Sliwki przekrojone na polowy 7 i pol sztuki
  • 250g Jagód
  • 1Kg Cista Francuskiego
  • Fiolka aromatu migdalowego
  • Shake Mleczny o smaku Toffe badz czekaoladowy

 

Sposób przygotowania:

Sliwki i Jagody w Ciesie Francuskim
Na poczatek rozdzielamy ciasto na dwie czesci po 500G Nastepnie do formy 25x15cm wkladamy pamier do pieczenia i ukladamy ciasto musi zawijac sie do gory minimalnie na 3/4 wtsokosci sliwki. Kolejnym krokiem jest skroplenie ciasta aromatem i wysypanie jagod poczym ukladamy polowki sliwek (bez pestek) rownomiernie po calym ciescie, poczym zaelawym calosc mlecznym shakem (tak aby niewyplynelo poza ciasto, przykrywamy kolejnym kawalkiem ciasta dociskamy miedzy sliwkami i na krawedziach , nacinamy lekko ciasto (ciagniemy dlogie linnie miedzy sliwakmi po dlugosci i szerokosci) polewamy znow naszym aromatem i wkladamy do pieca na okolo 60 minut w temperaturze 190-200 stopni celciusza.Nasz gotowy deser serwujemy na cieplo z lodami lub kandyzowanymi owocami.