Sposób przygotowania:
Aksamitna kremówka
Płat ciasta francuskiego podziel na dwie części i ponakuwaj dokładnie widelcem. Jeden płat ciasta podziel na 6 równych kwadratów, piecz 30min w 200stop. kiedy ciasto się piecze przygotuj krem. W rondelku zagotuj 1,5 szklanki mleka z cukrem, wanilią i śmietanką.
W misce roztrzep pół szklanki mleka z żółtkami, mąką ziemniaczaną i pszenną, kiedy już pozbędziesz się wszystkich grudek dodaj gorące mleko i zagotuj całość. Ciepłe masło ubij mikserem i dodawaj do niego ostudzoną masę budyniową. Na dno blachy wyłóż spód z ciasta i pokryj go grubą warstwą kremu, po wyrównaniu wierzchniej warstwy kremu przykryj go małymi kawałkami ciasta i dociśnij całość.
Gotową kremówkę posyp cukrem pudrem i odstaw do stężenia.
W misce roztrzep pół szklanki mleka z żółtkami, mąką ziemniaczaną i pszenną, kiedy już pozbędziesz się wszystkich grudek dodaj gorące mleko i zagotuj całość. Ciepłe masło ubij mikserem i dodawaj do niego ostudzoną masę budyniową. Na dno blachy wyłóż spód z ciasta i pokryj go grubą warstwą kremu, po wyrównaniu wierzchniej warstwy kremu przykryj go małymi kawałkami ciasta i dociśnij całość.
Gotową kremówkę posyp cukrem pudrem i odstaw do stężenia.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
skuter5