Sposób przygotowania:
Śliwki Miodowe
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Przygotować 4 kwadratowe arkusze pergaminu. Na środku każdego ułożyć plasterki śliwek i masła, kawałek cynamonu i 2 całe goździki. Polać każdą porcję łyżką miodu. Nożykiem do warzyw lub obieraczką do ziemniaków odkroić z pomarańczy cieniutkie pasemka skórki, a następnie posiekać je drobno. Równomiernie posypać każdą porcję skórką i polać sokiem z pomarańczy. Złączyć dwie przeciwnie krawędzie każdego pergaminu i złożyć je dwa lub trzy razy. Pozostałe krawędzie zawinąć dwa razy i podwinąć pod paczuszkę. Położyć paczuszki na blasze i piec 20 minut. Paczuszki napuchną nieco i zbrązowieją, a sok z upieczonych owoców będzie bulgotał. Ułożyć paczuszki na osobnych talerzach, ostrożnie otworzyć i ułożyć na wierzchu każdej porcji po kulce lodów waniliowych. Podawać od razu.