steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Śliwki z korzenną kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Śliwki z korzenną kruszonka idealnie smakują na ciepło podane z lodami, jak i na zimno do herbaty. POLECAM !!!

Śliwki z korzenną kruszonką

Składniki:

Śliwki z korzenną kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Śliwki z korzenną kruszonką
Śliwki myjemy i pozbawiamy pestek. Kroimy na pół i układamy w wysmarowanej masłem formie. Z masła, cukru, mąki i przypraw przygotowujemy kruszonkę -zagniatamy i rozdrabniamy palcami. Śliwki posypujemy równomiernie kruszonką. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom i pieczemy w 180 stopniach C przez 15-20 minut. Śliwki świetnie smakują na ciepło z waniliowymi lodami. Są tez idealne na zimno jako dodatek do herbaty. POLECAM!!!

Tagi:

śliwki