Sposób przygotowania:
Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
Mąkę przesiać, wsypać cukier i cukier waniliowy, wymieszać zrobić dołek. Margarynę stopić wlać zimne mleko,(powinno być letnie mleko z margaryną) i dopiero dodać jajko , drożdże-dobrze wszystko wymieszać. Wlać to do mąki, wymieszać i wyrobić ciasto. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu,przegnieść ciasto jeszcze raz i zostawić do ponownego wyrośnięcia. W międzyczasie wydrylować śliwki i przygotować kruszonkę. Wszystkie składniki zagnieść, może się trochę kruszyć. Radzę dodać cukier średnio gruby do kruszonki. Po wyrośnięciu ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem, poukładać śliwki lekko je wciskając w ciasto i pokruszyć kruszonkę na wierzch. Blachę włożyć do zimnego pieca ustawiając temperaturę na 50 stopni przez 10 -15 minut,po tym czasie zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor. SMACZNEGO!