Sposób przygotowania:
Śliwkowe babeczki
Śliwkę myjemy i dokładnie wycieramy ściereczką. Kroimy na dwie połówki i wyjmujemy pestkę, miąższ kroimy w kosteczkę.
Do miski przelewamy kefir i dodajemy jajko, cukier, olej, pokrojoną śliwkę i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski przelewamy kefir i dodajemy jajko, cukier, olej, pokrojoną śliwkę i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie mieszamy do połączenia składników. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
kuchenny świat