ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z marchewki z jabłkiem, chrzanem, śmietaną to samo zdrowie, jest surówką nie tylko na obiad ale i do podjadania w ciągu dnia.

Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa

 

Sposób przygotowania:

Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa
Świeże marchewki obrać, opłukać, a jabłka obrać ze skórki. W rozdrabniaczu na tarczy do warzyw zetrzeć marchewki, jabłka.

Wszystko przełożyć do miski. Dodać chrzan, cukier, śmietanę gęstą i wszystko dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Przed podaniem wymieszać surówkę.

Surówka jest bardzo smaczna, lekka i doskonale smakuje do podjadania w ciągu dnia jak też do obiadu.
Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa
Najlepsze są marchewki nie duże, sa bardziej słodkie i soczyste.
Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa
Można utrzeć na tarce ręcznej do warzyw.
Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa
Zamiast śmietany można dodać gęsty jogurt.
Surówka marchewkowo-jabłkowo-chrzanowa
Dobra surówka do podjadania w ciągu dnia.