Sposób przygotowania:
Śliwkowe ciasto ucierane
Jajka, cukier, aromat migdałowy, miękki tłuszcz mikserem utrzeć z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki na gładkie i dość gęste ciasto.
Keksówki silikonowe 20x11 cm, do form wyłożyć ciasto, łyżką wygładzić, do ciasta włożyć duże połówki śliwek.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 40 minut, w formach ciasto wystudzić.
Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki na gładkie i dość gęste ciasto.
Keksówki silikonowe 20x11 cm, do form wyłożyć ciasto, łyżką wygładzić, do ciasta włożyć duże połówki śliwek.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 40 minut, w formach ciasto wystudzić.
![Śliwkowe ciasto ucierane Śliwkowe ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sliwkowe-ciasto-ucierane-562200.jpg)
![Śliwkowe ciasto ucierane Śliwkowe ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sliwkowe-ciasto-ucierane-562201.jpg)
![Śliwkowe ciasto ucierane Śliwkowe ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sliwkowe-ciasto-ucierane-562202.jpg)
![Śliwkowe ciasto ucierane Śliwkowe ciasto ucierane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sliwkowe-ciasto-ucierane-562203.jpg)