Sposób przygotowania:
Ciasto śnieżna wyspaETAP 1:
1. Margarynę ucieramy mikser razem z cukrem, następnie wbijamy pojedynczo jajka, wlewamy 2 łyżki śmietany oraz ocet.
2. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy, cały czas ucieramy.
3. Na koniec ciasto łączymy z borówkami, mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do tortownicy 24 cm x 24 cm.
4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 35 minut w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
ETAP 2:
5. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i studzimy do lekkiego stężenia.
6. Śnieżki z mlekiem ubijamy mikserem, dodajemy galaretkę i wylewamy masę na ciasto.
ETAP 3:
7. Utykamy dowolnie raffaello i polewamy polewą z rozpuszczonej czekolady z 2 łyżkami śmietany.
8. Ciasto chłodzimy 1 godzinę w lodówce.
ETAP 4:
9. Gotowe.
10. Smacznego.