Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto ze śliwkami i orzechami
1. W rondelku roztopić margarynę na małym ogniu. Żółtka utrzeć wraz z cukrem. Roztopioną i ostudzoną margarynę oraz mąkę i proszek do pieczenia dodać do żółtek z cukrem i razem połączyć.
2. Ubić pianę z białek i dodać do utartej masy. Ciasto wylać na blaszkę, posypać mielonymi orzechami, a na wierzchu ułożyć śliwki.
3. Kruszonka:
Wszystkie składniki ugnieść na jednolitą masę. Następnie rozdrabniać palcami i obficie posypywać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
2. Ubić pianę z białek i dodać do utartej masy. Ciasto wylać na blaszkę, posypać mielonymi orzechami, a na wierzchu ułożyć śliwki.
3. Kruszonka:
Wszystkie składniki ugnieść na jednolitą masę. Następnie rozdrabniać palcami i obficie posypywać ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.