Sposób przygotowania:
Gulasz z indykaETAP 1:
Mięso z indyka pokroić na małe kawałki, wymieszać z paprykami, kucharkiem schować do lodówki na całą noc.
W garnku rozgrzać olej, mięso wymieszać z mąką i wsypać do garnka z olejem, zrumienić mięso z każdej strony, dodać pokrojone drobno cebule, dodać główki czosnku.
ETAP 2:
Do mięsa dodać pokrojone papryki, seler,marchewki, wymieszać.
ETAP 3:
Wlać wodę i gotować do miękkości mięsa około 30 minut na średnim ogniu.
ETAP 4:
Z gulaszu wyjąć główki czosnku do miski, tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść, usunąć łupinki, idealny sposób na mniejsze główki czosnku, które się niezbyt łatwo obiera., tak przygotowany czosnek można dodać również do smarowania pieczywa.
ETAP 5:
Czosnek dodać do gulaszu, wymieszać.
ETAP 6:
Mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą 1/2 szklanki, wlać do gulaszu i zagotować do zagęszczenia sosu, do smaku dodać soli, wsypać natkę pietruszki.