ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny gulasz z indyka z dużą ilością papryki, czosnku, gulasz jest bardzo smaczny, lekki, ale i pożywny.

Gulasz z indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz z indyka

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka

ETAP 1:

Gulasz z indyka
Mięso trzeba dobrzer zrumienić na dużym ogniu mieszając.

Mięso z indyka pokroić na małe kawałki, wymieszać z paprykami, kucharkiem schować do lodówki na całą noc.

W garnku rozgrzać olej, mięso wymieszać z mąką i wsypać do garnka z olejem, zrumienić mięso z każdej strony, dodać pokrojone drobno cebule, dodać główki czosnku.

ETAP 2:

Gulasz z indyka
Papryki koorowe smakują doskonale w tym gulaszu.

Do mięsa dodać pokrojone papryki, seler,marchewki, wymieszać.

ETAP 3:

Gulasz z indyka
Gulasz gotować na średnim ogniu bez przykrycia.

Wlać wodę i gotować do miękkości mięsa około 30 minut na średnim ogniu.

ETAP 4:

Gulasz z indyka

Z gulaszu wyjąć główki czosnku do miski, tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść, usunąć łupinki, idealny sposób na mniejsze główki czosnku, które się niezbyt łatwo obiera., tak przygotowany czosnek można dodać również do smarowania pieczywa.

ETAP 5:

Gulasz z indyka

Czosnek dodać do gulaszu, wymieszać.

ETAP 6:

Gulasz z indyka

Mąkę wymieszać ze śmietaną i wodą 1/2 szklanki, wlać do gulaszu i zagotować do zagęszczenia sosu, do smaku dodać soli, wsypać natkę pietruszki.