Sposób przygotowania:
Ślizgacz
Galaretkę czerwoną rozpuścić w 400ml wrzątku. Odstawić do ostygnięcia, przelać do prostokątnego pojemnika i wstawić do stężenia do lodówki. Tak samo zrobić z niebieską galaretką. Gdy stężeją, wyjąć z lodówki, pokroić w kostkę.Zieloną galaretkę rozpuścić w 100ml wrzątku, przestudzić. Twarożek zmiksować z jogurtem, dodać przestudzoną zieloną galaretkę, wymieszać. Wrzucić pokrojone wcześniej galaretki, czerwoną i niebieską. Zamieszać.Wyłożyć do tortownicy lub innego naczynia, w którym chcemy przygotować deser. Wstawić do lodówki. Banana obrać, pokroić, ułożyć na wierzchu deseru. Żółtą galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku. Wystudzić. Zalać banany i wstawić do lodówki. Gdy stężeje, wlać resztę galaretki i odstawić do lodówki na kilka godzin.
Netka
Alex_M