Sposób przygotowania:
Słodki sos chilli
Papryczkę chilli miksujemy razem z obranymi ząbkami czosnku – masę przekładamy do rondelka. Dodajemy cukier, wlewamy wodę i ocet i gotujemy na wolnym ogniu aż cukier się rozpuści i 1/3 płynu odparuje. Są dwie szkoły przygotowywania tego sosu jeden – jedna szkoła mów o tym aby sos zaprawić mąką ziemniaczaną, drugi nie. Osobiście nie zaprawiam sosu mąką odparowuje go około 25 minut, aż uzyskam konsystencję gęstego syropu. Można też sos zagęścić mąką w takim to wypadku w 2 łyżkach wody rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną, wlewamy ją do sosu i gotujemy około 3-5 minut stale mieszając do momentu aż sos zgęstnieje. Przygotowany sos przelewamy do wyparzonych buteleczek i przechowujemy do 7 dni w lodówce.
gosiapiotrek23
Igraszki Losu
jeśli ci zostanie to do 7 dni w wyparzonym słoiczku powinien w lodówce postać :)