-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 40
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Błyskawiczne paluszki do popołudniowej kawki. Nie wymagają żadnego nadzienia. Wystarczy tylko cukier trzcinowy, który nada ciastu francuskiemu słodkiego smaku. Polecam! Pomimo tego, że robi się je bardzo szybko znikają jeszcze szybciej :)

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego

Składniki:

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego

 

  • 275 g ciasta francuskiego
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Słodkie paluszki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie pokroić na paski około 5 cm długości i 2 cm szerokości. Każdy pasek posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem trzcinowym.

Następnie każdy pasek zwinąć w spiralkę. Ułożyć na blaszce ( tej z wyposażenia piekarnika ) wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 

Tagi:

ciastka