Sposób przygotowania:
Serowe paluszki z ciasta francuskiego
Ser żółty zetrzeć na tarce. Rozwinąć płat ciasta i na połowie wyłożyć tarty ser. Przykryć drugą połową samego ciasta francuskiego i lekko rozwałkować. Posmarować całą powierzchnię roztrzepanym jajkiem i lekko oprószyć solą.
Ostrym nożem ciąć ciasto wzdłuż krótszego boku na 1-1,5cm paski. Każdy pasek przeciąć na dwa kawałki. Skręcać w spiralę i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190*C przez ok 15min. Smacznego!
Ostrym nożem ciąć ciasto wzdłuż krótszego boku na 1-1,5cm paski. Każdy pasek przeciąć na dwa kawałki. Skręcać w spiralę i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190*C przez ok 15min. Smacznego!