paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Paluszki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna, szybka i bardzo prosta przekąska którą można przygotować nawet gdy przyjdą goście. Przekąska ta jest z ciasta francuskiego z koncentratem i oregano.

Paluszki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paluszki z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • oregano do smaku
  • koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • sól do smaku
  • sos czosnkowy dodatkowo do smaku

Sposób przygotowania:

Paluszki z ciasta francuskiego
Koncentratem pomidorowym posmarować całą powierzchnię ciasta. Oprószyć ciasto solą i oregano do smaku. Przygotowane ciasto pokroić nożem na paski szerokości około 1,5 cm.

Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Paluszki ułożyć na papierze do pieczenia.

Piec w temperaturze 200ºC przez około 12-15 minut. Ostudzić i podać najlepiej z sosem czosnkowym.
Paluszki z ciasta francuskiego
Koncentratem pomidorowym posmarować całą powierzchnię ciasta.
Paluszki z ciasta francuskiego
Oprószyć ciasto solą i oregano do smaku. Przygotowane ciasto pokroić nożem na paski
Paluszki z ciasta francuskiego
chwytać ciasto za oba końce i skręcać tak aby powstała sprężynka