WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1020]

Słodkie tosty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty na słodko z roztopioną gorzką czekoladą, bananem i dżemem czereśniowym. Idealne jako śniadanie lub jako deser.

Słodkie tosty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Słodkie tosty

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • masło
  • kilka kostek gorzkiej czekolady
  • 0,5 banana
  • 4 łyżeczki dżemu np. czereśniowego

Sposób przygotowania:

Słodkie tosty

ETAP 1:

Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony masłem i tą stroną ułożyć na desce do krojenia. Czekoladę gorzką połamać na kawałki i roztopić w mikrofali lub kąpieli wodnej.

Roztopioną czekoladą posmarować dwie kromki chleba. Na czekoladzie ułożyć plasterki banana. Dwie pozostałe kromki posmarować dżemem czereśniowym.

Tymi kromkami przykryć te z bananami i czekoladą. Takie kanapki włożyć do nagrzanego opiekacza. Piec je kilka minut aż się ładnie przyrumienią.

Po upieczeniu wyłożyć na deskę, przekroić i przełożyć na talerz. Można oprószyć cukrem pudrem.

Słodkie tosty
Słodkie tosty z czekoladą po upieczeniu w opiekaczu
Słodkie tosty
Złożone kanapki tostowe włożone do opiekacza
Słodkie tosty
Kromki chleba tostowego z nałożonym farszem
Słodkie tosty
Plasterki banana ułożone na kromkach posmarowanych czekoladą

Tagi:

tosty