Sposób przygotowania:
Słoikowy torcik ananasowy
3 słoiki o pojemności 300 - 350 ml posmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Do wysokiego naczynia wbić jajka, dodać oba cukry i ubić na puch, dodać olej i przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i wymieszać. Ciasto rozdzielić do słoików i wstawić je do piekarnika na 15 - 20 minut w zależności od piekarnika. Słoiki z upieczonymi biszkopcikami wystudzić. Gdy ostygną oczyścić ścianki słoików powyżej biszkoptów. Gdy biszkopty się piekły odlać do rondelka sok z ananasa, dopełnić wodę do 400 ml i zagotować. Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ananasy pokroić na mniejsze kawałki. Do jogurtu greckiego wlać połowę tężejącej galaretki, wymieszać i połowę masy wyłożyć na biszkopt w słoikach. Ananasy podzielić na 2 części, jedną wyłożyć równo na 3 słoiki, zakryć resztą masy jogurtowej i wstawić na chwilę do lodówki. Gdy stężeje masa wyłożyć resztę ananasa i zalać odłożoną tężejącą galaretką. Deser ponownie na chwilę schować do lodówki a potem zajadać prosto ze słoiczka.