Sposób przygotowania:
Deser z grilla z sosem mango i truskawkowym
Owoce myję, obieram. Mango kroję na kawałki, banana połowę na plastry, drugą połowę wzdłuż. Gruszkę i banana skrapiam sokiem z cytryny Na patyczki do szaszłyków nabijam truskawkę, mango, banana, kawałek gruszki, morele ćwiartkę, i znowu truskawka i reszta owoców. Szaszłyki polewam miodem i układam na grillu. To samo robię z polówka banana którą też polewam miodem. Resztę truskawek i mango, oraz połówkę gruszki też grilluję. Pod koniec szaszłyki posypuję migdałami. Pozostałe zgrillowane truskawki miksuje blenderem i robię sos. To samo z mango też miksuję. Śmietanę kremówkę schłodzona ubijam mikserem, dodaję cukier. Pod koniec ubijania wsypuję fix i barwnik zielony. Śmietanę przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam szprycą. Dekoracje z czekolady: Czekoladę gorzką rozpuszczam w kąpieli wodnej. Przelewam do worka, robię dziurkę dosłownie najmniejszą jak się da. Do zrobienia koszyczka wykorzystałam słoik. Owinęłam go folią aluminiową i czekoladą rysowałam esy floresy. Włożyłam słoik do lodówki na godzinę. Następnie delikatnie zdejmowałam folię ze słoika, i odrywałam czekoladę. Nitki dekoracje rysowałam na papierze do pieczenia i po stęgnieciu odrywałam delikatnie. Szaszłyki podaję z sosami z grilla, oraz śmietaną i czekoladą.