Sposób przygotowania:
Smażone lody w chrupiącym cieście
Z lodów formujemy gałki , układamy na talerzu i wkładamy na godzinę do lodówki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem. Pokruszone płatki kukurydziane mieszamy z wiórkami kokosowymi. Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( robimy to dokładnie a czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ")/ Odstawiamy do zamrażarki. W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej. Każdą kulkę ( pojedynczo! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor. Podajemy odrazu!
Natala1210
marietta
wahałabym się dać deser lodowy w skorupkach na rozgrzany olej.Czy to możliwe,że mnie się uda w ten sposób?
Ostra na Słodko
( tutaj na zdjęciu specjalnie czekałam aż się rozpłyną ).
Ważne jest to zamrażanie ich w każdym etapie.
Minutka na gorącym oleju naprawde im nie zaszkodzi :)
A wychodza przepyszne!!!!!
kasiunia.1981
olmanka