aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

smażony oscypek w towarzystwie żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny smażony oscypek....

smażony oscypek w towarzystwie żurawiny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

smażony oscypek w towarzystwie żurawiny

 

  • 1 duży oscypek do smażenia,
  • 3 łyżki żurawiny do mięs i serów,
  • 3 łyżki oleju,
  • do dekoracji: natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

smażony oscypek w towarzystwie żurawiny
Oscypek do smażenia, charakteryzuje się tym, że jest najtwardszy i nie rozlewa się podczas smażenia. Dostaniemy go w każdej bacówce. Oscypka kroimy na plastry o grubości 1 cm. Smażymy je na rozgrzanym oleju po 30 s z każdej strony. Podajemy z żurawiną do mięs i serów. Na koniec całą potrawę posypujemy posiekaną natką pietruszki.
smażony oscypek w towarzystwie żurawiny
posypujemy posiekaną natką pietruszki...

Tagi:

sery ser