Sposób przygotowania:
Śmietankowa tęcza
Rozpuszczamy dwie galaretki w osobnych naczyniach dbając o to, aby miały różne kolory. Każdą z nich rozpuszczamy w jednej szklance wody, a nie według przepisu na opakowaniu. Czekamy aż wystygną i stężeją.
Ubijamy śmietankę 30% z jedną łyżeczką cukru kryształ. Dodajemy do niej jedną z galaretek i miksujemy do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Masę wlewamy od razu do salaterek. Na spód kładziemy biszkopta. Wstawiamy do lodówki i tak samo robimy drugą masę.
Ubijamy śmietankę 30% z łyżeczką cukru kryształ, a następnie dodajemy galaretkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej, puszystej masy.
Na pierwszą warstwę można wysypać pokruszone ciastka zbożowe i wylać na to drugą masę. Wstawiamy do lodówki i ubijamy bitą śmietanę z dwiema łyżeczkami cukru.
Ozdabiamy nią wierzch deseru i posypujemy startą gorzką czekoladą lub posypką owocową.
Ubijamy śmietankę 30% z jedną łyżeczką cukru kryształ. Dodajemy do niej jedną z galaretek i miksujemy do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Masę wlewamy od razu do salaterek. Na spód kładziemy biszkopta. Wstawiamy do lodówki i tak samo robimy drugą masę.
Ubijamy śmietankę 30% z łyżeczką cukru kryształ, a następnie dodajemy galaretkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej, puszystej masy.
Na pierwszą warstwę można wysypać pokruszone ciastka zbożowe i wylać na to drugą masę. Wstawiamy do lodówki i ubijamy bitą śmietanę z dwiema łyżeczkami cukru.
Ozdabiamy nią wierzch deseru i posypujemy startą gorzką czekoladą lub posypką owocową.