Sposób przygotowania:
Galaretki z truskawkami
Galaretki wsypujemy do naczynia i zalewamy 0,5L gorącej wody. Dobrze je mieszamy tak aby rozpuściła nam się w całości.
UWAGA: ważne aby na dnie nie została nam żelatyna ponieważ galaretka na spodzie będzie twarda!
Wymieszany 1 kolor galaretki wlewamy do 1/2 salaterek i czekamy aż galaretka nam się zsiądzie.
Następnie przygotowujemy kolejny kolor i również ją mieszamy i czekamy aż zgęstnieje w połowie. Gdy będzie ona lekko siadnięta blendujemy ją blenderem tak, aby powstała nam pianka, wlewamy na wcześniejsze zastygnięte galaretki, wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Gdy galaretki będziemy mieli gotowe, kroimy truskawki na plasterki i układamy na nasze galaretki, następnie ubijamy bita śmietanę i dekorujemy.
UWAGA: ważne aby na dnie nie została nam żelatyna ponieważ galaretka na spodzie będzie twarda!
Wymieszany 1 kolor galaretki wlewamy do 1/2 salaterek i czekamy aż galaretka nam się zsiądzie.
Następnie przygotowujemy kolejny kolor i również ją mieszamy i czekamy aż zgęstnieje w połowie. Gdy będzie ona lekko siadnięta blendujemy ją blenderem tak, aby powstała nam pianka, wlewamy na wcześniejsze zastygnięte galaretki, wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
Gdy galaretki będziemy mieli gotowe, kroimy truskawki na plasterki i układamy na nasze galaretki, następnie ubijamy bita śmietanę i dekorujemy.