Sposób przygotowania:
Tęczowy deser owocowy 2
Winogrona myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę, Kiwi i banana obieramy i kroimy w kostkę. Pomarańczę myjemy, obieramy ze skórki, a następnie filetujemy ją, aby pozbyć się białej, gorzkiej skórki. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy w kostkę, Śmietanę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Niebieską galaretkę przygotowujemy w połowie wody podanej na opakowaniu (czyli w 125 ml) i przelewamy do płaskiego naczynia, odstawiamy do stężenia. Po stężeniu najlepiej wyjąć po troszku łyżeczką lub po prostu pokroić w kostkę. Do dwóch dużych szklanek wkładamy po 1 łyżce śmietany, resztę przekładamy do szprycy. Następnie wsypujemy winogrona. Kolejno znowu dodajemy śmietanę i dodajemy kiwi. Postępujemy tak do wyczerpania składników układając warstwy w kolory tęczy. Na wierzch układamy maliny lub pokrojone truskawki. Dekorujemy kleksem śmietany i miętą. Od razu podajemy. Smacznego :)