SUPERPRZEPIS

Śniadaniowe mule wędzone

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2
Śniadaniowe mule wędzone Więcej zdjęć (4)

szybkie i lekkie śniadanie z owocami morza

Składniki:

Śniadaniowe mule wędzone

 

  • mule wędzone 85g
  • bagietka 1
  • masło 1/2 kostki
  • mięta 4 listki
  • sól do smaku
  • czosnek 1 ząbek

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe mule wędzone
Liście mięty ucieramy z solą morską. Dodajemy do masła wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Bardzo dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym masełkiem smarujemy kromki bagietki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy kilka minut do rozpuszczenia masła (jak ktoś lubi może chwilę zapiekania przedłużyć również przyrumienić bagietkę). Na ciepłe kanapeczki kładziemy po 1 lub 2 mulach wędzonych. Smacznego. Danie powstał dzięki radom Sarenki.
Śniadaniowe mule wędzone
Do masła dodajemy listki mięty utarte z solą morską
Śniadaniowe mule wędzone
Nastęnie drobno posiekany czosnek i mieszamy na jednolitą masę
Śniadaniowe mule wędzone
Kromki bagietek smarujemy masełkiem i zapiekamy w piekarniku