Sposób przygotowania:
Soczyste piersi kurczaka z patelni
Świeże, podwójne piersi z kurczaka opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Z każdej piersi ostrym nożem ściąć 2-3 porcje. Dłonią na woreczku foliowym delikatnie naciskać, aby lekko się rozbiły.
W misce wymieszać olej rzepakowy, jajka, przyprawę do drobiu pikantną, solą ziołową, tymianek, sok z cytryny. Porcje piersi włożyć do marynaty i dobrze je wmieszać w marynatę, schować do lodówki na 3 godziny.
Mąkę krupczatkę wymieszać z tartą bułką.
Piersi obtaczać w bułce z mąką i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju na średnim ogniu. Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejną porcję piersi.
W misce wymieszać olej rzepakowy, jajka, przyprawę do drobiu pikantną, solą ziołową, tymianek, sok z cytryny. Porcje piersi włożyć do marynaty i dobrze je wmieszać w marynatę, schować do lodówki na 3 godziny.
Mąkę krupczatkę wymieszać z tartą bułką.
Piersi obtaczać w bułce z mąką i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju na średnim ogniu. Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejną porcję piersi.
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ziutula