Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką
Mięso z kurczaka dzielimy na cienkie kotlety, tak żeby powstały 4 porcje. Lekko rozbijamy. Z każdej strony opruszamy solą i pieprzem. Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Układamy w nim mięso. W osobnym naczyniu łączymy ze sobą majonez i śmietanę. Dodajemy ser (starty na tarce). Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy przyprawę curry. Wylewamy na mięso.
Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 185 stopni C.
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Układamy w nim mięso. W osobnym naczyniu łączymy ze sobą majonez i śmietanę. Dodajemy ser (starty na tarce). Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy przyprawę curry. Wylewamy na mięso.
Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 185 stopni C.