Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Placuszek pomidorowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na błyskawiczne i sycące śniadanie albo kolację np.dla dziecka. Najlepiej smakuje, gdy wykorzystamy do niego pomidory malinowe.

Placuszek pomidorowy

Składniki:

Placuszek pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Placuszek pomidorowy
Pomidora parzymy i obieramy ze skórki. Wrzucamy do miseczki, blendujemy. Dodajemy mąkę przesianą przez sito, jajko, olej, sól, pieprz, bazylię i oregano. Miksujemy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju. Wylewamy ciasto. Placuszek smażymy z obu stron. Na koniec smażenia na placku układamy plasterek sera i pozostawiamy na chwilę, aby apetycznie się rozpłynął.