zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Sok z jabłek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywny sok z jabłek dla każdego.

Sok z jabłek

Składniki:

Sok z jabłek

 

  • 1 kg jabłek
  • 0/5 l wody
  • 1/3 szklanki cukru

Sposób przygotowania:

Sok z jabłek
Do przygotowania soku potrzebna jest sokowirówka. Jabłka umyć, wykroić części robaczywe. Za pomocą sokowirówki wycisnąć sok. Zlewać do naczynia a wysłodki składać do miski, po skończonym wyciskaniu wysłodki zalać przegotowaną wodą. Potem odcisnąć sok z wysłodków i połączyć z pierwszą partią. Jeśli będzie kwaśny troszkę osłodzić. Sok zlewać ostrożnie bez osadu. Zawekować około 15 minut.
Smacznego